torsdag 3. februar 2011

Popkunst

Disse ukene har vi jobbet med popkunst. Det er var en veldig kul teknikk og bildene ble et blikkfang synes jeg. Vi lærte mye i Photoshop hvordan vi skulle gjøre det og redigere bildene. Jeg prøvde en del forskjellige farger og noen bilder, men fant ut hva jeg likte best.
Vi skulle lage et bilde som et enkeltstående motiv og det andre skulle være eg serie. Jeg valgte en serie med fire bilder.

Vi skulle først velge bildene vi skulle ha. På det enkeltstående motivet valgte jeg dette:Først beskjærte jeg bildet slik at jeg fikk det akkurat slik jeg ville ha det. Så var det inn på Photoshop og hente det opp der, og lage kopier av det med å dra det ned på et rent ark. Jeg skriver prosessen i punkter:

-          Først gikk jeg på File, så Open og finne frem det bilde jeg skulle redigere.
-          Så gikk jeg på Image, deretter Adjustmenst og så Threshold. Da blir det i svart og hvitt og du kan velge hvor ”mørkt” det skal bli.
-          Viss jeg vil beskjære bildet på Photoshop går jeg på Edit, så Transform, så på Scale og holder inne skift slik at hele bilder forminsker seg.
-          Så måtte jeg finne ut hvilke farger jeg ville ha for å trykke på malerspannet og trykke inni det området jeg ville ha den fargen.
-          Viss fargen gikk utenfor det området jeg hadde sett for meg kunne vi trykke tilbake til utgangspunktet, altså det originale bildet, og bruke et verktøy som heter Magnetic Lasso Tool og føre den rundt det området jeg vil fargelegge i denne fargen og når jeg har kommet rundt kan jeg bruke malerspannet inni den. Dette kan jeg gjøre med alle områdene jeg vil fargelegge.
-          For å få bakgrunnen slik jeg har gjort med forskjellige fager måtte jeg bruke Magnetic Lasso Tool og føre rundt bakgrunnen. Så måtte jeg lager et nytt ark med å trykke på et rent ark så kommer det ”layor 1” og så drar jeg laget inn på det nye arket. Deretter får jeg på Filter, så Pixlate, så Color Halftone og da blir den slik.
-          Så er det bare til å justere på farger osv og få det akkurat slik jeg vil så er det ferdig!

Eksempel på hvordan et bilde som er redigert til Transform ser ut:Serien:
Prosessen var akkurat lik på denne, bare at jeg måtte redigere 4 bilder og sette de sammen etter at jeg var ferdig med å redigere dem.

Jeg valgte å bruke disse bildene:


Resultatene:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar